srpski jezik engleski jezik home

AKTUELNOSTI

KONKURS ZA EVROPSKU NAGRADU ZA MLADE NOVINARE 2010. GODINE

Generalni direktorat Evropske komisije za proširenje otvara konkurs za mlade novinare 2011. godine. Nagrada će biti dodeljena najboljim evropskim mladim novinarima, a akcenat će biti na proširenju EU. Ovo takmičenje se održava po četvrti put.

Evropska nagrada za mlade novinare 2011. namenjena je novinarima i studentima žurnalistike, od 17 - 25 godina, s ciljem da prošire svoju viziju. Ovo je prilika da se predstavi proširenje EU sa kreativnog i provokativnog aspekta. Konkurs je otvoren od 20. oktobra 2010. godine do 28. februara 2011. godine. Građani jedne od zemalja članica, zemalja kandidata, potencijalnih kandidata i Islanda mogu da predaju štampane, internet i radio publikacije objavljene u periodu između 1. oktobra 2008. i 28. februara 2011. godine.

U svakoj zemlji koja učestuje u takmičenju zvanične sudije će izabrati 36 nacionalnih pobednika. Internacionalni sudija će zatim izabrati tri najbolja rada u sledećim kategorijama:

  • Najoriginalniji članak
  • Najbolje istraživanje i
  • Najbolji novinarski stil

Svaki od tri pobednika će kao nagradu dobiti put u jedan od evropskih gradova po njihovom izboru.

Oli Ren, komesar za proširenje EU, je povodom pokretanja takmičenja izjavio:
"Konkurs za evropsku nagradu za mlade novinare nastavlja sa nagrađivanjem izuzetnih novinara i daje mogućnost Evropskoj komisiji da razmeni ideje sa perspektivnim mladim novinarima o pitanjima koja se tiču same srži projekta za proširenje EU."

Pobednici konkurska evropske nagrade za mlade novinare 2010. godine posetiće Istanbul u maju 2010. godine. Istanbul, koji je izabran za jedan od evropskih gradova kulture za 20120. godinu, pruža idealnu lokaciju za pobednike da prošire svoje poglede kroz međukulturalnu interakciju.
Put će se završiti konferencijom gde će se sa vodećim internacionalnim analitičarima razmeniti mišljenja o evropskoj kulturi, identitetu i proširenju EU.

Grad koji će posetiti pobednici za mlade novinare 2011. godine biće naknadno određen. Učesnici se mogu prijaviti na konkurs, počevši od 20. oktobra 2011. godine na sledećoj web lokaciji:

www.EUjournalist-awards.eu

 


 

KONTAKT TELEFONI I E-MAIL ADRESE

Maurizio Picheca
Evropska konisija
Tel: +322 295 1929
E-mail: maurizio.picheca@ext.ec.europa.eu

Aleksandar Đorđević
SuperStar Worlwide
Tel: +381 11 182 113
E-mail: sstar@eunet.rs

design & develop FLIINGDUTCH

replica watches replica watches relojes especiales relojes especiales replicas de relojes replicas relojes jordan retro 3 infrared 23 louis vuitton online shop replica watches swiss replica watches nike free tr fit 3 jordan retro 3 infrared 23 nike air force 1 replique montre